Banana Bread este un tip de chec cu blat pufos si foarte delicios care se prepară foarte ușor și rapid. Este recomandat să se folosească banane foarte coapte pentru o aromă intensă și un gust deosebit.
Cum se face Banana Bread?
Ingrediente:
- 3 banane foarte coapte
- 2 ouă
- 1/2 cană de zahăr
- 1/3 cană de unt topit
- 1 esență de vanilie
- 1 1/2 căni de făină
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 1/2 cană de nuci mărunțite
- 1 banană pentru decor, tăiată jumătăți
Instrucțiuni:
Pasul 1: Într-un castron, pasați bananele cu o furculiță până se formează o pastă omogenă. Adăugați zahărul și amestecați bine până se omogenizează. Încorporați ouăle, untul topit, esența de vanilie, nucile tocate și amestecați ușor.
Separat, amestecați făina, praful de copt și sarea, apoi combinați totul cu pasta de banana.
Pasul 2: Turnați aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și nivelati cu o spatulă. Decorați cu jumătățile de banană. Coaceți în cuptorul preîncălzit aproximativ 50-60 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Pasul 3: Scoateți tava din cuptor și lăsați banana bread să se răcească în formă 10-15 minute înainte de a o lăsă să se răcescă complet.
Stiați că?
Banana bread a apărut în timpul Marii Crize Economice din anii 1920 și a devenit populară în anii 1930. Acesta a câștigat popularitate întrucât rețeta folosea bananele foarte coapte, care erau de obicei aruncate. Astfel, s-a descoperit o modalitate delicioasă și economică de a evita risipa alimentară.