Gogoșile pot fi o alegere preferată pentru micul dejun, desert sau gustare pe parcursul zilei. Datorită versatilității lor, ele pot fi personalizate în funcție de preferințele individuale.
Care este secretul gogoșilor pufoase?
Cu toții am crescut cu celebrele gogoși făcute în casă de mamele sau bunicile noastre. Sunt foarte delicioase iar rețeta lor nu este foarte complicată, avem nevoie de câteva ingrediente și răbdare.
Ingrediente
- 500 g făină
- 250 ml lapte călduț
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 50 g unt topit
- 25 g drojdie proaspătă
- Un praf de sare
- Ulei pentru prăjit
Cum se prepară gogoșile?
Pasul 1: Amestecați ingredientele uscate: făina, zahărul și sarea. Separat, într-un bol puneți drojdia cu o lingură de făină și una de zahăr. Turnați laptele și amestecați până se dizolvă drojdia. O lăsați să se activeze 10 minute.
Pasul 2: În amestecul uscat, puneți untul topit și ouăle, mixați, apoi adăugați compoziția de drojdie. Frămânțați aluatul până devine elastic. Acoperiți vasul cu un prosop de bucătarie și lăsați să crească aproximativ 30 de minute. Presarați făină pe blatul de lucru, întindeți aluatul, apoi cu gura unui pahar, formați gogoșile, pe care le mai lăsați să crească aproximativ 30 de minute.
Pasul 3: Le prăjiți în baie de ulei până se rumenesc și le scoateți pe servețele absorbante. Le serviți decorate cu zahăr pudră.
Știați că
În Statele Unite, Ziua Națională a Gogoșilor este sărbătorită pe 7 iunie. Această zi este dedicată celebrării delicioaselor gogoși și a diversității lor în forme și arome.