Cafeaua ne menține pe mulți dintre noi sănătoși şi conține atât de multe beneficii pentru sănătate încât ne punem întrebarea de ce nu ați vrea să o beți dacă nu o faceți deja. Desigur, are un gust mai bun cu câteva lingurițe de zahăr și lapte, dar beneficiile vin de la cafeaua neagră, pură. Totuși, zahărul și laptele nu fac rău din când în când.
Înainte să vă spunem ce se întâmplă când beți cafea în fiecare dimineață ar trebui să menționăm că, dacă cumpărați cafea, încercați să cumpărați cafea organică, atunci când este posibil. De asemenea, alegeți cafea pură fără arome artificiale adăugate, deoarece aceasta va reduce beneficiile pentru sănătate pe care le obțineți din consumul ei.
De ce este cafeaua bună pentru tine, întrebi? Ei bine, pregătește-te să te simți și mai bine în legătură cu dependența ta de cafea când vei afla de ce!
Iată ce se întâmplă când bei cafea în fiecare zi:
1. Îți crește metabolismul
Acesta este probabil motivul numărul unu pentru care oamenii consumă cafea. Nu este nimic greşit să te ridici din pat neclintit și nepregătit pentru ziua de muncă sau de școală, apoi să cobori, să bei o ceașcă de cafea și să te simți brusc ca un iepuraș Energizer. Deși energia nu durează mult, cu siguranță ne poate ajuta să ne începem ziua cu nota corectă. În plus, cine va spune că nu poți servi încă o cească sau două după-amiaza!
Studiile au descoperit cum cafeaua vă ajută să vă creșteți metabolismul după un antrenament! Un studiu publicat în Journal of Applied Physiology a descoperit că sportivii de rezistență care au luat o ceașcă de cafea după exerciții au avut o creștere cu 66% a glicogenului muscular, ceea ce ajută corpul să înlocuiască rapid energia după un antrenament greu.
2. Cafeaua crește sănătatea creierului
Unele studii au descoperit că consumul a 3-5 căni de cafea pe zi poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și demența cu până la 65% la bărbații și femeile de vârstă mijlocie. Alte studii au descoperit că o cană zilnică de cafea poate reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson cu până la 32-60%.
De asemenea, consumul de cafea poate inhiba un tip de nucleozid din creier cunoscut sub numele de adenozină. Adenozina scade declanșarea neuronilor și eliberarea de neurotransmițători utili, cum ar fi dopamina, serotonina și norepinefrina din creier. Deoarece cofeina blochează adenozina, prin urmare, crește substanțele chimice „bine simțite” din creier.
În cele din urmă, alte studii au descoperit că cafeaua mărește performanța cognitivă, starea de spirit, timpul de reacție, memoria și vigilența.
3. Te face să te simți bine!
Un studiu revoluționar efectuat de cercetători de la Școala Publică de Sănătate din Harvard a constatat că bărbații și femeile adulte care au băut câte două până la patru cești de cafea cu cofeină în fiecare zi au un risc cu 50% mai mic de sinucidere în comparație cu cei care au băut cafea decafeinizată sau deloc cafea. .
În plus, cafeaua conține mulți antioxidanți și substanțe nutritive benefice, cum ar fi vitaminele B1, B2, B3 și B5, precum și potasiu și mangan
Toate substanțele nutritive și confortul pe care îl obțineți atunci când beți câteva căni de cafea pe zi vă vor ajuta să vă simțiți mai fericiți în general!
4. Aveți un risc redus de cancer de piele
Un studiu publicat în Jurnalul Institutului Național al Cancerului a constatat că adulții care consumau patru sau mai multe căni de cafea pe zi aveau un risc cu 20% mai mic de a dezvolta melanom malign, cea mai mortală formă de cancer de piele din SUA .Cercetătorii cred că cafeaua ajută reducerea riscului de a dezvolta cancer de piele din cauza multor antioxidanți și fitochimicale din băutura preferată a Americii.
5. De asemenea, vă reduceți riscul de cancer la ficat
Carcinomul hepatocelular (HCC) este al șaselea cel mai frecvent diagnosticat cancer din lume și a treia cauză principală de decese cauzate de cancer. HCC reprezintă aproximativ 90% din toate bolile hepatice raportate.
Doar o ceașcă pe zi poate reduce riscul de HCC cu 20 la sută; două, cu 35% și patru sau mai multe cupe cu 50%. (FDA recomandă nu mai mult de 400 de miligrame de cafea zilnic – sau patru căni.)
Dr. Peter Hayes, profesor medical la Universitatea din Edinburgh, spune: „Am arătat cum cafeaua reduce ciroza și, de asemenea, cancerul hepatic. De asemenea, s-a raportat că cafeaua reduce riscul de deces din multe alte cauze. Consumată cu moderatie, cafeaua poate fi un medicament natural minunat. ”
6. Cafeaua contribuie la reducerea riscului de diabet de tip 2
Potrivit unui studiu condus de cercetători de la Școala de Sănătate Publică din Harvard, persoanele care au consumat încă o ceașcă de cafea pe zi decât cantitatea normală pe parcursul a patru ani au avut un risc cu 11% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 comparativ cu cei care au a băut aceeași cantitate de cafea ca în mod normal. Mai mult, studiul a descoperit că cei care și-au redus consumul de cafea cu mai mult de o ceașcă pe zi și-au crescut riscul de diabet de tip 2 cu 17%.
Acum, că sunteți înarmat cu toate aceste cunoștințe despre beneficiile cafelei, sperăm că veți continua să vă bucurați de această băutură delicioasă, medicinală şi să vă bucuraţi de viață.